Werkwijze

Iedere patiënt is anders, een individuele aanpak ligt dan ook aan de basis van elke behandeling. Holistisch werken staat voor ons centraal.

Als gespecialiseerde kinesitherapeuten streven we ernaar uw probleem op lange termijn te verhelpen. Hiervoor is het belangrijk niet enkel symptomatisch de klacht te gaan behandelen, maar de primaire oorzaak te gaan onderzoeken. U krijgt alle info die u nodig heeft om de problematiek zo goed mogelijk te begrijpen. Door een beter ziekte inzicht en een gerichte aanpak, komen we sneller tot een beter resultaat.

We gaan steeds van start met een uitgebreid vraaggesprek, waarbij reeds een primair beeld van het probleem wordt opgesteld. Zo kunnen we daarna gericht gaan onderzoeken om zo de oorzaak te verduidelijken. Er wordt onderzocht op spier- gewrichts- en zenuwniveau en er wordt een kinesitherapeutische / manueel therapeutische / myofasciale diagnose gesteld.
Hierna wordt een geïndividualiseerd behandelplan opgemaakt, waarbij in samenspraak met de patiënt specifieke doelen worden opgesteld. Deze worden op regelmatige basis geherevalueerd en eventueel bijgestuurd.

Wij werken onder de voorschriften volgens de GDPR wetgeving. Uw privacy is beschermd.